Αρχική » Αθλήματα

Τι κέρδισε και τη έχασε η Ferrari στην πίστα Paul Ricard

Ο Charles Leclerc, ο Carlos Sainz και ο αγώνας της Ferrari στη πίστα Paul Ricard. Ποιος κέρδισε και ποιος έχασε, έναν αγώνα πριν την καλοκαιρινή διακοπή.

Upopsi Team Αθλήματα Podcast the postΑκούστε το άρθρο
The Ferrari pilots, Charles Leclerc and Carlos Sainz

Το Grand Prix της Γαλλίας, στην πίστα Paul Ricard πέρασε, αφήνοντας όμως τα σημάδια της στους οδηγούς της Ferrari. Ποιος κέρδισε και ποιος έχασε είναι προφανές. Νικητής ο Carlos Sainz, ενώ αντίθετα μεγάλος χαμένος ο Charles Leclerc. Ας δούμε παρακάτω τι έγινε και πως έπεσε η καρό σημαία για τη Ferrari.

Ο νικητής Carlos Sainz

O Carlos είχε τον καλύτερο ρυθμό πίστας για το 2022 στην πίστα Paul Ricard. Ξεκίνησε από την 19η θέση, έφτασε στην 3η και τελικά τερμάτισε 5ος, έχοντας και τον πιο γρήγορο γύρο. Η θέση εκκίνησης ήταν απόρροια της αλλαγής πολλών εξαρτημάτων στη μονάδα ισχύος της Ferrari F1-75. Μη ξεχνάμε και την ποινή 5” που δέχθηκε, λόγω μη ασφαλούς αποδέσμευσης από τα pits.

Ο ίδιος μετά τον αγώνα δήλωσε πως θα μπορούσε να ανέβει και στο βάθρο. Η 3η θέση ήταν εφικτή για τον Carlos.

O μεγάλος χαμένος Charles Leclerc

Ο Μονεγάσκος βρέθηκε στην αντίθετη κατάσταση. Ξεκίνησε από την πρώτη θέση, με μία εκπληκτική εκκίνηση. Ο Max Verstappen ήταν κοντά, μέσα σε DRS, αλλά ο Leclerc κατάφερε κι άνοιξε τη διαφορά άνω του 1” και όλα έδειχναν ότι θα πήγαινε σε μία άνετη νίκη. Ξαφνικά, στη Double Droite du Beausset, έχασε τον έλεγχο και κατέληξε στις μπαριέρες, εγκαταλείποντας τον αγώνα.

Στο τέλος του αγώνα, μίλησε στον τύπο και έκανε σκληρή αυτοκριτική. Μεταξύ άλλων είπε πως δεν του αξίζει να πάρει το πρωτάθλημα, αν συνεχίσει να οδηγεί έτσι.

Στο ταμείο, ο Max Verstappen (233β.) εφυγε μπροστά 63 βαθμούς, ενώ ο Sergio Perez (163β.) πλησίασε στους 7. Στην 4η θέση ο Carlos Sainz (144β..) κι ένα βαθμό πίσω του έρχεται ο George Russell (143β.).

Upopsi on GoogleNews

ΣΧΟΛΙΑ