Αρχική » Ποδόσφαιρο

Ολυμπιακός: Πώς φτιάχνει ομάδα με παικταράδες χωρίς να πληρώνει ούτε στο ελάχιστο την αξία τους – Το σχέδιο Κορδόν

Ο Ολυμπιακός, φέτος το καλοκαίρι ακολούθησε κατά... γράμμα τον σχεδιασμό του Ισπανού αθλητικού διευθυντή.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ποδόσφαιρο Podcast the postΑκούστε το άρθρο
Ολυμπιακός: Πώς φτιάχνει ομάδα με παικταράδες χωρίς να πληρώνει ούτε στο ελάχιστο την αξία τους - Το σχέδιο Κορδόν

Ολυμπιακός: Πώς φτιάχνει ομάδα με παικταράδες χωρίς να πληρώνει ούτε στο ελάχιστο την αξία τους ακολουθώντας κατά γράμμα το σχέδιο Κορδόν.

Ο Αντόνιο Κορδόν είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε κάθε μεταγραφικη κίνηση των ερυθρόλευκων στην μεταγραφική περίοδο που μόλις έκλεισε.

Ο Ολυμπιακός, φέτος το καλοκαίρι ακολούθησε κατά… γράμμα τον σχεδιασμό του Ισπανού αθλητικού διευθυντή.

Όμως εκτός από τις μεταγραφές για την άμεση ενίσχυση της ομάδας, ο προγραμμτισμός του Αντόνιο Κορδόν περιλάμβανε και το χτίσιμο μιας ομάδας η οποία να μπορεί να αρχίσει να… βγάζει στην βιτρίνα της τους παίκτες της.

Έτσι, αποκτήθηκαν κυρίως νεαροί παίκτες, οι οποίοι σκοπός είναι να βοηθήσουν την ομάδα, να πάρουν υπεραξία στον Ολυμπιακό και να πουληθούν μελλοντικά σε πολλαπλάσια τιμή από αυτή της απόκτησής τους.

Σολμπάκεν, Αλεξανδρόπουλος, Μπρνιτς, Ορτέγκα, Έσε, Παρόσο μερικοί από αυτούς.

Ολυμπιακός: Πώς φτιάχνει ομάδα με παικταράδες χωρίς να πληρώνει ούτε στο ελάχιστο την αξία τους – Το σχέδιο Κορδόν

Ας δούμε όμως πως αποκτήθηκαν κάποιοι από αυτούς.

Ο Σομπάκεν είναι δανεικός με κόστος δανεισμού 1,5 εκατ. με τον Ολυμπιακό να διατηρεί το δικαίωμα να τον κάνει δικό του με 5 εκατ. ευρώ.

Στα 4,5 εκατ. ευρώ ειναι η όψιον αγοράς του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου. Στα τέσσερα εκατ. ευρώ είναι το κόστος αγοράς του Παρόσο, στα πέντε εκατ. ευρώ είναι η όψιον αγοράς του Ποντένσε, στα δύο εκατ. ευρω η όψιον του Φρέιρε.

Όλοι οι παραπάνω παίκτες είναι δανεικοί.

Δηλαδή αν αποδείξουν ότι κάνουν τη διαφορά στον Ολυμπιακό τότε με όχι τρελά λεφτά οι ερυθρόλευκοι τους κάνουν δικούς τους, ώστε να κερδίσουν την υπεραξία τους σε περίπτωση πώλησής τους. Αν πάλι στραβώσει κάτι τότε δεν ασκείται το δικαίωμα στην όψιον αγορά.

Μόνο η χρηματιστηριακή αξία του Ντάνιελ Ποντένσε είναι 20 εκατ. ευρώ, άρα γίνεται αντιληπτό πόσο οφελημένος είναι ο Ολυμπιακος από αυτό αλλά και τα υπόλοιπα ντιλ.

Ο Ολυμπιακός έχει επενδύσει επίσης στους Εσε και Ορτέγκα, τους οποίους όμως αγόρασε από τις ομάδες τους με τέσσερα και 4,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Ήδη ο 21χρονος Εσε βγάζει μάτια και θυμίζει κάτι από Γιάγια Τουρέ, ο οποίος με το καλημέρα έδειξε πως είναι για μεγάλα πράγματα και πουλήθηκε μόλις στους έξι μήνες παραμονης του στον Ολυμπιακό. Μην εκπλαγεί κανείς αν και ο Εσε έχει παρόμοια εξέλιξη.

Αντίστοιχα και ο 24χρονος Ορτέγκα ήρθε στον Ολυμπιακό ως το καλύτερο αριστερό μπακ του αργεντίνικου πρωταθλήματος και πρώτος σε κερδισμένες μονομαχίες παίκτης. Μόλις βρει τα πατήματά του τότε θα δείξει και αυτός την αξία του.

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Αυτό είναι το buy out στο συμβόλαιο του Χουάνγκ που πήγε από τον Ολυμπιακό στον Ερυθρό Αστέρα!

Upopsi on GoogleNews

ΣΧΟΛΙΑ