Αρχική » Γενικά

Αυτό κάνουν οι Τούρκοι στο ποδόσφαιρο και έχουν καλύτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό και ομάδες στην Ευρώπη

Τι όμως είναι αυτό που κάνουν οι Τούρκοι και δεν κάνουν οι Έλληνες;

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ποδόσφαιρο Γενικά Podcast the postΑκούστε το άρθρο
Αυτό κάνουν οι Τούρκοι στο ποδόσφαιρο και έχουν καλύτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό και ομάδες στην Ευρώπη

Αυτό κάνουν οι Τούρκοι στο ποδόσφαιρο και έχουν καλύτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό και ομάδες στην Ευρώπη ενώ η Ελλάδα φιγουράρει στην 20η θέση.

Κάτι κάνουν καλύτερα οι Τούρκοι από τους Έλληνες στο ποδόσφαιρο. Αυτό μάλλον είναι γεγονός, αφού και από την πορεία των τουρκικών ομάδων στην Ευρώπη φαίνεται η χαοτική διαφορά τουρκικού και ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι Τούρκοι έχουν πάρει το ποδόσφαιρο στα σοβαρά και το εθνικό τους πρωτάθλημα έχει ξεφύγει σε επίπεδο από το ελληνικό. Γήπεδα, ομάδες, παίκτες, εισιτήρια, όλα καλύτερα στην Τουρκία από την Ελλάδα.

Τι όμως είναι αυτό που κάνουν οι Τούρκοι και δεν κάνουν οι Έλληνες;

Θα μπορούσε κάποιος να πει πως η Τουρκία των 80 εκατ. ανθρώπων είναι μία χώρα που μπορεί ευκολότερα να γεμίσει γήπεδα και να κάνει επιτυχημένη μπίζνα το ποδόσφαιρο. Όμως και άλλες χώρες, με το πληθυσμό της Ελλάδας, έχουν καλύτερο ποδόσφαιρο από το ελληνικό (Ολλανδία, Βέλγιο, Αυστρία, Ελβετία, Πορτογαλία, Δανία, Τσεχία). Άρα ο πληθυσμός από μόνος του δεν είναι ο βασικός παράγοντας επιτυχίας.

Με μία πρώτη ματιά, η Τουρκία κάνει τρία τέσσερα πράγματα διαφορετικά από την Ελλάδα, τα οποία έχουν αποδώσει και έχουν βελτιώσει το επίπεδο της τουρκικής Super Lig.

Αυτό κάνουν οι Τούρκοι στο ποδόσφαιρο και έχουν καλύτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό και ομάδες στην Ευρώπη

Xαμηλότερη φορολογία, μεγάλη κρατική επιχορήγηση και ότι κάθε πόλη στηρίζει την ομάδα της είναι οι τρεις «χρυσοί» κανόνες επιτυχίας του τουρκικού ποδοσφαίρου.

Οι παραπάνω τρεις συνθήκες έχουν οδηγήσει εύρωστους Τούρκους επιχειρηματίες να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο ενώ έχουν γίνει και οι απαραίτητες επενδύσεις σε υποδομές.

Ενώ στην Ελλαδα μόνο η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός έχουν υπερσύγχρονα γήπεδα, στην Τουρκία σχεδόν το γήπεδο της κάθε ομάδας της πρώτης κατηγορίας είναι καλύτερο από τα ελληνικά γήπεδα (σ.σ. χωρίς να λογίζεται το ΟΑΚΑ το οποίο και δεν είναι αμιγώς ποδοσφαιρικό γήπεδο ή γήπεδο κάποιας ομάδας).

Η κυβερνητική πολιτική σε άλλους τομείς, όπως αυτός των κινηματογραφικών παραγωγών έδειξε πως όλα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο αν δοθεί οικονομικό κίνητρο και στην Ελλάδα.

Τώρα, μην βιαστεί κανείς να αναφέρει τα περί… διαιτησίας και ότι η διαιτησία στην Ελλάδα σπρώχνει το ελληνικό ποδόσφαιρο προς τα πίσω, αφού και στην Τουρκία συμβαίνουν τα ίδια και… χειρότερα. Απλά οι Τούρκοι το πήραν απόφαση ότι αν δεν αλλάξει το επίπεδο του τουρκικού ποδοσφαίρου σε επίπεδο υποδομών και χρηματοδότησης, δεν πρόκειται να κάνει βήματα προόδου.

Την ίδια ώρα βέβαια οι Τούρκοι βλέπουν το ποδόσφαιρο ως ένα πεδίο κυβερνητικής προπαγάνδας, που δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Όμως το γεγονός ότι το τουρκικό ποδόσφαιρο ξεπέρασε το ελληνικό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Το θέμα είναι θα βρεθεί το κοινό πεδίο συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων στην Ελλάδα ώστε να παρθεί μία απόφαση να αλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο προς το καλύτερο. Άνθρωποι με εμπειρία και γνώση υπάρχουν. Αρκεί να θελήσει κάποιος να τους εμπιστευτεί και να ακούσει τις προτάσεις τους ή να μιμηθεί τους ξένους.

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακός: Πώς έχασε 32 εκατ. ευρω σε λίγους μήνες – Πώς τα καλύπτει

Φράιμπουργκ – Ολυμπιακός: Ήττα, αλλά με ένα γκολ μόνο διαφορά…

Διαιτησία: Επιβεβαίωση Sportime για το πέναλτι στη Λιβαδειά – Βεργέτης in, Ζαμπαλάς out!

Upopsi on GoogleNews

ΣΧΟΛΙΑ