Το γεγονός ότι έχουν περάσει τόσες ώρες από το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών και ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν έχει απαντήσει επίσημα, δεν τον τιμά καθόλου.

Το μόνο που έκανε ο κ.Χαρδαλιάς ήταν να απαντήσει μέσω… πηγών και κύκλων (!!!) χαρακτηρίζοντας ψέματα τα όσα γράφηκαν και προϊόντα φαντασίας τους διαλόγους. Προσωπικά έχω κάθε καλή διάθεση να πιστέψω τον υφυπουργό, από την άλλη όμως είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να αποδεχτώ έτσι απλά ότι κάποιοι δημοσιογράφοι βγήκαν κι έγραψαν σενάρια από το κεφάλι τους.

Η μεγάλη διαφορά που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι η εξής: Η Εφημερίδα των Συντακτών παρουσίασε ΡΕΠΟΡΤΑΖ και μάλιστα ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ για ένα θέμα πολύ σημαντικό. Μέχρι αποδείξεως του εναντίου δε μπορώ να πιστέψω ότι έγινε στο βωμό κομματικής σκοπιμότητας.

Μπορεί να με βοηθήσει σε αυτό ο κ.Χαρδαλιάς; Ένα θέμα που ΕΚΘΕΤΕΙ τον ίδιο αλλά και ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ δεν είναι δυνατό ν’ αντιμετωπίζεται με αυτό τον τρόπο.

Θα έπρεπε ο υφυπουργός να έχει ήδη μοιράσει ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΗΛΩΣΗ- ΑΠΑΝΤΗΣΗ και όχι… διαρροή μέσω πηγών (ιαματικών;) κύκλων, τετραγώνων και ρόμβων. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα προκειμένου να απαντήσεις σε ένα ρεπορτάζ που παρουσιάζει συγκεκριμένες κατηγορίες. Όπως

-Να περάσουν ελεύθερα μέλη αποστολής ομάδας αν και υπήρχαν άτομα με πυρετό ανάμεσά τους

-Ότι είναι «εντολή του μεγάλου» να γίνει αυτό

-Ότι υπάρχουν πακιστανικά τηλέφωνα για… εσωτερική επικοινωνία!!!

Δεν ξέρω αν το έχει καταλάβει ο Νίκος Χαρδαλιάς αλλά όλα τα παραπάνω αποκαλύπτουν μια ΔΙΑΦΘΟΡΑ και μια ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ άνευ προηγουμένου.

Δεν ξέρω αν το έχει καταλάβει ο Νίκος Χαρδαλιάς, αλλά αν αποδειχθεί ότι ισχύουν τα παραπάνω, τότε η πλέον στην Κολομβία θα λένε «Ελλάδα γίναμε»

Δεν είναι ώρα ούτε για αστεία, ούτε για αναλύσεις. Πολύ δε περισσότερο ούτε για κύκλους, πηγές, λουτρά και ρόμβους.

Ο κ.Χαρδαλιάς πρέπει:

-ΠΡΩΤΟΝ να απαντήσει επίσημα στο δημοσίευμα της εφημερίδας

-ΔΕΥΤΕΡΟΝ να διατάξει έρευνα. Πως είναι τόσο σίγουρος δηλαδή ότι κάποιοι υπάλληλοι δε χρησιμοποίησαν το όνομα του (πιθανότατα) εν αγνοία του;

Πάμε και σε ένα άλλο θέμα που αγγίζει τον Παναθηναϊκό.

Πέντε μέρες μετά τον αγώνα με την Φενέρμπαχτσε, στον Παναθηναϊκό είχαν το πρώτο κρούσμα COVID-19. Αυτό, συνδυαστικά με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, αγγίζει άμεσα την ΚΑΕ για τους λόγους που φυσικά μπορείτε όλοι να καταλάβετε.

Θα πρέπει να ξεδιαλύνει το τοπίο καθώς με βάση το ρεπορτάζ, μπήκαν… έτσι κάποια μέλη που είχαν πυρετό! Και βέβαια όπως προαναφέραμε, πέντε μέρες μετά είχαμε το πρώτο κρούσμα, που απλώθηκε μετά σε όλη την ομάδα. Στο τέλος βρέθηκαν 11 μέλη με COVID-19.

Ο Παναθηναϊκός έχει ΑΜΕΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ώστε η κατάσταση αυτή να ξεκαθαρίσει. Διότι δεν αποκλείεται να οδηγήσει την ΚΑΕ και σε άλλες ενέργειες, εφόσον αληθεύει.

Το έγραψα και στο Twitter

Προς το παρόν όμως ας αφήσουμε τα γεωμετρικά σχήματα κι ας περάσουμε σε επίσημες τοποθετήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ, για παράδειγμα, τοποθετήθηκε επίσημα δια του εκπροσώπου Τύπου.

Γιατί στο κάτω- κάτω οι… πηγές και οι κύκλοι δεν έχουν όνομα. Κι εύκολα αναιρούνται ή διαψεύδονται αύριο/μεθαύριο χωρίς να έχει ευθύνη αυτός που λένε ότι εκπροσωπούν. Είναι τουλάχιστον ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας να απαντά με… διαρροές σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Είναι δυνατόν να τον κατηγορούν ότι έθεσε σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια και να απαντάει με… τρίγωνα- κάλαντα;