Είναι προφανές ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς θέλει να προσπεράσει το βασικό κανόνα, άγραφο βέβαια, που αναφέρει ότι ο πολιτικός δεν εκφοβίζει αλλά υπηρετεί το λαό.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς απάντησε (έστω κι αργά, κάτι που επεσήμανα) με απειλές περί αγωγών και μηνύσεων στην Εφημερίδα των Συντακτών. Αφορμή στάθηκε το ρεπορτάζ της για την είσοδο της ομάδας της Φενέρμπαχτσε στην Αθήνα με πέντε εμπύρετα μέλη. Όπου μέσα σε αυτό, εμπλέκει τον κ.Χαρδαλιά μέσω διαλόγων.

Η απάντηση ήταν μια σκέτη απειλή: Για αγωγή και μήνυση και όλα αυτά με διάφορους χαρακτηρισμούς περί «αθλιοτήτων» κ.τ.λ. Μπορεί αυτό να ηρέμησε τον υφυπουργό και να ήταν μια ισχυρή επικοινωνιακή ασπίδα αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Πρώτον, ουδείς είναι παραπάνω από τη Δικαιοσύνη (έστω κι αν στην Ελλάδα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών το έχουμε προσπεράσει αυτό). Ο κ.Χαρδαλιάς θα έπρεπε πολύ απλά να κάνει το εξής, αντί να απειλήσει και να εκφοβίσει.

-Με έναν τρόπο που αρμόζει σε πολιτικό κι άνθρωπο να ξεκαθαρίσει ότι σε προσωπικό επίπεδο τα όσα γράφτηκαν δε τον αγγίζουν ούτε και είναι αληθινά.

-Να διατάξει Ε.Δ.Ε προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει αυτή η ενδοεπικοινωνία με… πακιστανικά τηλέφωνα. Αυτά χρησιμοποιούνται από τη μαφία και όχι από λειτουργούς του Κράτους. Δέχομαι ότι ο υφυπουργός δεν είναι δυνατόν να έχει βγάλει… κονδύλι για πακιστανικά τηλέφωνα. Αλλά περιμένω απ’ αυτόν να διερευνήσει το θέμα.

-Να ζητήσει άρση απορρήτου συνομιλιών στα τηλέφωνα των εμπλεκομένων ώστε να λάμψει η αλήθεια.

-Και σε τελική ανάλυση αν θέλει σώνει και καλά να κινηθεί δικαστικά εναντίον κάποιου, ίσως του δοθεί η ευκαιρία, κατόπιν έρευνας να το κάνει. Σε βάρος, όμως, εκείνων που έχουν εμπλέξει το όνομά του σε διαλόγους.

-Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η εφημερίδα έκανε ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ που όπως έγραψα και χθες αναγκάζουν τους Κολομβιανούς να λένε «Ελλάδα γίναμε». Θα έπρεπε να καλέσει στο γραφείο του τη διεύθυνση της εφημερίδας και τη συντάκτρια του άρθρου, προκειμένου να του παραδώσουν όλα τα στοιχεία. Αν δεν έχουν, κακό του κεφαλιού τους. Ο ίδιος, όμως, πρέπει να διερευνήσει το θέμα

Και όχι να αρχίζει αμέσως εκφοβισμούς κι απειλές για αγωγές και μηνύσεις. Ένας πολιτικός, που έχει εξουσία στα χέρια του, ελέγχεται φυσικά τόσο από τα ΜΜΕ όσο και από τους πολίτες. Ο ρόλος του είναι να διαφωτίζει και όχι να εκφοβίζει.

Καλό θα ήταν, λοιπόν, να ενημερώσει ο κ.Χαρδαλιάς τα Media (και κατ’ επέκταση τον κόσμο) για τις ενέργειες που έχει ζητήσει να γίνουν, μετά το ρεπορτάζ αυτό. Και να αφήσει στην άκρη τις αγωγές και τις μηνύσεις. Διότι πέρα από την αστοχία, που προαναφέραμε, είναι και χάσιμο χρόνου… Κι εδώ χρειάζονται απαντήσεις, χωρίς χρονοτριβή.

Και βέβαια το θέμα αυτό αγγίζει και τον πρωθυπουργό… Που οφείλει να ενημερώσει τον κ.Χαρδαλιά για το τι πρέπει να γίνει απ’ εδώ και πέρα.