Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να απαντήσει σε ερωτήσεις εκπροσώπων του Τύπου αλλά επί της ουσίας δεν ήρθε σε δύσκολη θέση.

Δόθηκε σε όλους η εντύπωση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρισκόταν σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον! Με ελάχιστες εξαιρέσεις που αποτελούσαν «σταγόνα στον ωκεανό».

Όπως για παράδειγμα η ερώτηση εκείνη σχετικά με τις προαγωγές των κ.κ. Κολοκούρη και Τσουβάλα. Εκεί ο πρωθυπουργός έχασε το χαμόγελο και την άνεσή του.

Εμφανής η αμηχανία. Ακόμα πιο φανερός ο εκνευρισμός. Κι ακόμα πιο ενδεικτική του «αιφνιδιασμού» που υπέστη, η απάντηση! Που σίγουρα δεν ήταν κατατοπιστική ούτε και μας έκανε σοφότερους.

Να φύγει το βίντεο

Επί του θέματος έχουμε γράψει προ ημερών: Ότι δηλαδή δεν αρκεί η… θυσία του Στέφανου Κολοκούρη, αλλά χρειάζεται να μάθουμε και ποιος ήταν εκείνος που του έδωσε προαγωγή μετά το Μάτι. Κατά τον κ.Μητσοτάκη ήταν θέμα επετηρίδας.

Επίσης μπορεί να φύγει… νέο βίντεο για να θυμηθούμε τι έλεγε για τον κ.Τσουβάλα τις ώρες της τραγωδίας στο Μάτι. Ήταν αρχηγός της Αστυνομίας…

Πάντως επιμένω ότι ο πρωθυπουργός βρέθηκε σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον. Δεν είναι και ό,τι καλύτερο αλλά δεν είναι και παράξενο. Οι περισσότερες ερωτήσεις ήταν «πάρε- βάλε» (για να χρησιμοποιήσουμε κι έναν αθλητικό όρο) στις οποίες ο κ.Μητσοτάκης φάνηκε πανέτοιμος να απαντήσει. Και μάλιστα με λεπτομέρεια, με παραδείγματα, αναλυτικά…

Προφανώς είτε έχουμε να κάνουμε με έναν άκρως ετοιμόλογο και σωστά διαβασμένο άνθρωπο, είτε με έναν πρωθυπουργό που γνώριζε εκ των προτέρων τις ερωτήσεις. Άρα είχε και το χρόνο να προετοιμαστεί…                

Αυτό το τελευταίο δε θέλω να το πιστέψω αλλά θα ήταν και ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ απέναντι στον κόσμο να του πούμε ότι δε συμβαίνει.

Πολλές φορές οι συνεντευξιαζόμενοι ζητούν τις ερωτήσεις ΠΡΙΝ από τη συνέντευξη. Αν έχει γίνει κάτι τέτοιο, ας το κρίνει η ΕΣΗΕΑ. Εμείς δεν έχουμε να πούμε κάτι παραπάνω.

Θα μείνω όμως στην εικόνα που έδειξε ο κ.Μητσοτάκης: Εκείνου που απαντά σε ΟΛΑ και μάλιστα με κάθε λεπτομέρεια.

Κι αμέσως δημιουργείται μπροστά του μια τεράστια πρόκληση. Εκείνος άλλωστε, ανέβασε τον πήχη…

Γιατί δεν οργανώνεται από το γραφείο του πρωθυπουργού μια συνέντευξη Τύπου όπου θα μετέχουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δημοσιογράφοι των Μέσων των περιοχών που έχουν πληγεί; Δηλαδή των τοπικών Μέσων από την Εύβοια, την Αρκαδία, την Ηλεία, την Λακωνία κ.τ.λ.

Σίγουρα αυτοί οι άνθρωποι που έζησαν την τραγωδία περισσότερο και πιο έντονα απ’ όλους μας, θα έχουν να ρωτήσουν πολλά περισσότερα. Και πολύ πιο συγκεκριμένα…

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον πρωθυπουργό να δείξει ότι διαφέρει, όπως διατείνεται. Να δείξει ότι έχει ΟΝΤΩΣ αντιληφθεί (όπως επανέλαβε) τον πόνο και τον καημό των συνανθρώπων του.

Εμπρός κύριε Μητσοτάκη… Δείξτε ότι ΔΙΑΦΕΡΕΤΕ και δώστε βήμα, δύναμη και φωνή στα περιφερειακά Μέσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ζήτησε «συγγνώμη» τελικά δε φταίει!

«Με τη μάνικα στο χέρι» λέει ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

Ένας πρωθυπουργός που δεν ανέλαβε καμία ευθύνη και κοιτάει την επικοινωνία (Vid)