Με την μακρά πολιτική του εμπειρία ο κ.Μιχάλης Χρυσοχοϊδης θα έπρεπε να γνωρίζει ότι οι σοβαρές καταστάσεις επιβάλλουν αντίστοιχη σοβαρότητα.

Επ’ αυτού δε μπορώ να καταλάβω το λόγο για τον οποίο ο κ.Χρυσοχοϊδης επέλεξε να απαντήσει στον ΣΥΡΙΖΑ όπως κάτι λογαριασμοί στο Twitter με handle @C78946F25O23. Ως έμπειρος πολιτικός, με πολλά χιλιόμετρα διαδρομής θα μπορούσε σίγουρα να αποφύγει αυτή την ανεκδιήγητη απάντηση. Που όχι μόνο προκάλεσε πλήθος διασκεδαστικών σχολίων (μα άκου «με τη μάνικα στο χέρι») στα ΜΚΔ- αυτό είναι το λιγότερο- αλλά έβγαλε και μια έπαρση απίστευτη.

Βέβαια παλαιότερα είχε δηλώσει ότι ψήφισε ένα μνημόνιο που δεν είχε διαβάσει… Τέλος πάντων!

Επί της παρούσης.

Ο κ.Χρυσοχοϊδης επέλεξε να δώσει μια ανεπανάληπτη (από κάθε άποψη) απάντηση η οποία όμως πέρα από το «συζητήσιμο» (sic) περιεχόμενο, αποκαλύπτει και ένα ύφος ανωτερότητας και απαξίωσης… Σε απλά ελληνικά, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, περισσότερο εκτέθηκε παρά δικαιώθηκε με αυτή την αχαρακτήριστη απάντηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε «που βρίσκεται ο υπουργός» όλες αυτές τις μέρες, χαρακτηρίζοντάς τον «εξαφανισμένο». Κι αναρωτιόταν «αν χαίρει της εκτίμησης του πρωθυπουργού ακόμα»! Τονίζοντας επίσης το μέγεθος της καταστροφής.

Η απάντηση του πολύπειρου πολιτικού είναι από «συζητήσιμη» ως απολαυστική… Αν και τέτοιες στιγμές δεν κρίνονται κατάλληλες για απολαύσεις (αυτό ας το κρίνει ο ίδιος)

«Προς ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Αρχαία Ολυμπία την κρίσιμη νύχτα με τη μάνικα στο χέρι. Πάρνηθα από κάτω χαμηλά έως το Πυροφυλάκιο στο Κατσιμίδι, όλες αυτές τις μέρες και νύχτες. Και στο ενδιάμεσο στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι. Και πυροσβέστης και επιτελικός. Συνεχώς παρών».

Ο κ.Χρυσοχοϊδης ένιωσε την ανάγκη να απαντήσει με αυτή την επιστολή στον ΣΥΡΙΖΑ! Παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως… υπερήρωα, που βρισκόταν παντού ταυτόχρονα και μάλιστα «με τη μάνικα στο χέρι»!

Αν ο υπουργός εκτιμά ότι αυτή είναι η κατάλληλη απάντηση στη συγκεκριμένη περίσταση, τότε θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει τις απόψεις του σχετικά με τη σοβαρότητα της θέσης του. Η οποία επιβάλλει, ειδικά σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές, μια σοβαρή πολιτική απάντηση. Απέναντι στον κόσμο όχι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν ο υπουργός απαντά σαν… τρολ στην αξιωματική αντιπολίτευση, με μια ανακοίνωση αμφιβόλου σοβαρότητας, που γεννά ιδέες ακόμα και για τίτλους ταινίας ή για στίχους τραγουδιών (όχι σοβαρών και στις δύο περιπτώσεις), τότε το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο…

Και κάτι τελευταίο…

Το τελευταίο 24ωρο έχουμε ακούσει:

1.Τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, να δηλώνει «πανταχού παρών με τη μάνικα στο χέρι»!

2.Τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων να λέει «η παραίτησή μου βρίσκεται πάνω- πάνω στο συρτάρι του πρωθυπουργού»!

Για την πρώτη περίπτωση τα γράψαμε παραπάνω! Τι να του απαντήσεις;

Για τη δεύτερη; Όταν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων δηλώνει ότι… έχει παραιτηθεί πριν ή ενώ η κρίση είναι σε εξέλιξη, τότε πάει να πει ότι δεν το πιστεύει. Νέο φάουλ.

Κι επίσης όταν  παραιτείσαι, τότε αποχωρείς. Δεν τη θέτεις την παραίτηση στη… διάθεση του πρωθυπουργού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Χρυσοχοϊδης και ο Χαρδαλιάς πρέπει να παραιτηθούν ΠΡΩΤΟΙ

Ένας πρωθυπουργός που δεν ανέλαβε καμία ευθύνη και κοιτάει την επικοινωνία (Vid)

Ο Χαρδαλιάς δεν έρχεται στην Εύβοια και ο Σκέρτσος μετράει 74 αεροπλάνα