Φολέγανδρος: Η νέα συνταρακτική δολοφονία της 26χρονης γυναίκας που έλαβε χώρα στη Φολέγανδρο, μας έδειξε ξεκάθαρα πως για το φονικό ένστικτο ενός άνανδρου άντρα, δεν ευθύνεται ούτε η ιδεολογία, ούτε η μόρφωση, ούτε το κοινωνικό στάτους, ούτε η οικονομική κατάσταση, άλλα μονάχα η νοσηρή ψυχοσύνθεση του δολοφόνου.

«Παιδιά τι έκανα, ήταν η κακιά στιγμή…», είπε ο 30χρονος στους αστυνομικούς όταν τον συνέλαβαν. Δεν ήταν καμία κακιά στιγμή. Ήταν ο κακός του ο καιρός. Ήταν ο αρρωστημένος του εγωισμός, που τον οδήγησε να πάρει μια αθώα ζωή επειδή -πολύ απλά- έτσι γούσταρε.

Οι γονείς της Γαρυφαλλιάς μεγάλωσαν και μόρφωσαν ένα παιδί, με κόπο, με αγάπη, με ελπίδες, με όνειρα για το μέλλον του. Και ξαφνικά έρχεται στη ζωή τους ένας βίαιος και κακοποιητικός «σύντροφος», που αποφασίζει σε μια στιγμή να τσακίσει όλα αυτά τα όνειρα στα βράχια, να σκοτώσει την Γαρυφαλλιά και να βυθίσει στο πένθος μια ολόκληρη οικογένεια.

Τι να πεις τώρα σε αυτούς τους γονείς; Πώς να τους παρηγορήσεις;

Ο 30χρονος δολοφόνος δεν ήταν τίποτε άλλο, παρά άλλος ένας χειριστικός «Μπάμπης Αναγνωστόπουλος», από «καλή οικογένεια» και αυτός, όπως λέγεται. Στην πραγματικότητα, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τίποτα για την ανατροφή του, άλλα όπως και να το κάνουμε, το να μην σέβεσαι τις γυναίκες δεν μπορεί να μην είναι ΚΑΙ θέμα ανατροφής των γονέων.

Ένας διαφορετικού είδους «Μπάμπης» με κοινές αφετηρίες μόρφωσης και φαινομενικά, ενός καλού οικογενειακού περιβάλλοντος, άλλα με διαφορετική εξέλιξη προσωπικότητας και πάλι όσον αφορά τη «βιτρίνα» τους. Ένας νέος «Μπάμπης» που είδε κι αυτός την άτυχη σύντροφο του σαν κτήμα του, σαν παιχνιδάκι του.

Άλλος ένας άνανδρος – άντρας, που έψαξε επιβεβαίωση μέσα από την άσκηση εξουσίας πάνω σε μία ανυπεράσπιστη γυναίκα.

Ο 30χρονος λέγεται πως ανήκε στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο και είχε ανάλογη ιδεολογία και δράση στα social.

Όμως και τι μ’ αυτό;

Έχει κανένα νόημα, έχει κανένα ίχνος λογικής, το να αρχίσουμε να κατηγορούμε τον αντιεξουσιαστικό χώρο, λέγοντας πως εκτρέφει δολοφόνους γυναικών; Μα ασφαλώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Τι σχέση έχει η αναρχική ιδεολογία, με το αν ένας άνανδρος δολοφόνος αποφάσισε να την δει θεός και να ρίξει την Γαρυφαλλιά στα βράχια;

Όπως ακριβώς μπορούμε να πούμε: τι σχέση είχε η κτηνωδία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, με το αν δήλωνε χριστιανός μόνο και μόνο στην ταυτότητα ή αν έκανε καθολικό γάμο στο εξωτερικό ή αν φαινόταν «καλό παιδί» στην κοινωνία κλπ;

Έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο κοινωνικής σήψης, ώστε να κάνουμε διαλογή δολοφονιών, για να καταλήξουμε ποια θα χρησιμοποιήσουμε σαν παντιέρα που θα βολέψει τα ιδεολογικά μας πιστεύω;

Πως γίνεται να απομονώσουμε στην κοινωνία τους εν δυνάμει δολοφόνους γυναικών, αν αξιολογούμε τις σοκαριστικές δολοφονίες, σύμφωνα με το τι… πινακίδες φέρει το εκάστοτε έγκλημα;

Μέσα σε ένα τέτοιο νοσηρό κοινωνικό κλίμα, ποιος είναι ο μοναδικός χαμένος αν όχι η γυναίκα, που συνεχίζει να παραμένει απροστάτευτη μπροστά στις ορέξεις κάθε καθάρματος, ενόσω οι αντίπαλες ιδεολογικές ομάδες παίζουν πετροπόλεμο;

Η ψυχοπαθολογία δεν έχει ιδεολογία. Η αρρωστημένη νοοτροπία δεν έχει χρώματα. Δεν είσαι και δεν σε χαρακτηρίζει «ό, τι δηλώνεις», είσαι ό, τι δείχνεις ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, στις διαπροσωπικές σου σχέσεις με τον συνάνθρωπο. Από εκεί κρίνεσαι. Όχι από το ποια θρησκεία δηλώνεις πως πιστεύεις, ούτε από το ποιες ομάδες ακολουθείς στο Facebook.

Δεν έχει σημασία αν είναι νεόπλουτος και «γκλαμουράτος» πιλότος ή εναλλακτικός «φυσιολάτρης» ή θαμώνας των εξαρχείων ή antifa ή ημεδαπός ή αλλοδαπός ή δημόσιος υπάλληλος ή ειρηνιστής ή γιατρός ή μορφωμένος ή αμόρφωτος ή οτιδήποτε άλλο.

Άντρες – άνανδροι,  τραμπούκοι, χωρίς παντελόνια υπάρχουν και θα υπάρχουν σε όλο το κοινωνικό φάσμα και κρύβουν πίσω από κάθε ιδεολογική ταμπέλα τα νοσηρά τους ένστικτα.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μπούμε στο αρρωστημένο τριπάκι των φανατισμένων ιδεολογικών ομάδων, που δικάζουν και βγάζουν ετυμηγορίες μόνο και μόνο εξετάζοντας τη βιτρίνα κάθε ανθρώπου.

Για να μην έχουμε άλλη Γαρυφαλλιά ή άλλη Καρολάιν, οφείλουμε να βγάλουμε τις ιδεολογικές παρωπίδες και να αντιμετωπίσουμε αυτό το τραγικό φαινόμενο κατάματα.

Οι υγιείς άντρες οφείλουν να προστατέψουν τις γυναίκες. Οι γονείς οφείλουν να αναθρέψουν και να φέρουν στην κοινωνία υγιείς άνδρες που σέβονται τη γυναίκα. Η κοινωνία οφείλει να απομονώσει κάθε τέτοια νοοτροπία, από όπου και αν προέρχεται. Και το κράτος οφείλει να αυστηροποιήσει τους νόμους, για να αρχίσει να αποδίδεται πραγματική δικαιοσύνη και όχι ποινές – χάδι.