Ανδρόγεως Σαμψάκης:

Μια θλιβερή κραυγή απόγνωσης του Γιάννη Σαμψάκη, πατέρα του Ανδρόγεως Σαμψάκη, αποτελεί απόλυτη ντροπή για την πρόνοια του κράτους για τον Ελληνικό αθλητισμό, και αποδεικνύει την εγκληματική αδιαφορία του αρμόδιου Υπουργείου.

Ο Ανδρόγεως Σαμψάκης είναι ένας καταξιωμένος αθλητής της Εθνικής ομάδας καταδύσεων που τίμησε τα Ελληνικά χρώματα με μετάλλια και τίτλους. Τον Σεπτέμβριο του 2017 τραυματίστηκε σοβαρά στον αυχένα, κατά τη διάρκεια προπόνησης του στο ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα να μείνει τετραπληγικός και να καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι.

Το κείμενο του πατέρα του αθλητή συγκλονίζει και εξοργίζει:

«Λοιπόν: Ο γιος μου Ανδρόγεως Σαμψάκης – Μπακόπουλος, διακεκριμένος αθλητής της Εθνικής Ομάδος Καταδύσεων, με πολλούς χρυσούς πανελλήνιους τίτλους, με 2 χρυσά βαλκανικά, ένα χάλκινο βαλκανικό, 3ος Μεσογειονίκης και 4ος στο Πανευρωπαϊκό της Μόσχας, τραυματίστηκε στις 25 – 9 – 2017 στο ΟΑΚΑ, στον χώρο της προπονήσεως των καταδυτών, επιτελώντας κάποιαν άσκηση. Ο τραυματισμός του – κάταγμα και εξάρθρημα αυχενικής μοίρας σπονδυλικής στήλης – τον οδήγησε δύο φορές στο χειρουργείο και από τότε το παιδί μου είναι καθηλωμένο σε αναπηρικό αμαξίδιο με την διάγνωση της τετραπληγίας.

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΚΟΕ) την επομένη ημέρα κιόλας, ανέφερε σε μία χειρίστου είδους και αισχρή ανακοίνωση, ότι το παιδί μου συμμετείχε σε ατομική του προπόνηση καθώς δεν είχε συσταθεί η Εθνική Ομάδα ακόμη, αντί να προστρέξει να τον υποστηρίξει. Από την ΚΟΕ και την Ελληνική Πολιτεία, ουδεμία βοήθεια προς το παιδί μου υπήρξε, αντάξια του αθλητικού του βεληνεκούς και πάνω από όλα αντάξια ενός εφήβου».

Λοιπόν, έχουν άδικο όσοι λένε πως ζούμε σε τριτοκοσμική χώρα; Είναι ή δεν είναι το απόλυτο αίσχος αυτό που συμβαίνει, με την πολιτεία να αδιαφορεί προκλητικά για ένα νέο παιδί που δόξασε την Ελλάδα σε όλον τον κόσμο;

Που είναι ο Λευτέρης Αυγενάκης για να αποκαταστήσει αυτή την εξόφθαλμη αδικία που γίνεται σε αυτό το βασανισμένο παλικάρι; Τι πάει να πει: «το έπαθε εν ώρα ατομικής προπόνησης» και πόσο ανήθικη δικαιολογία ήταν αυτή από την ΚΟΕ, για να αποτινάξει τις ευθύνες από πάνω της;

Δηλαδή πετάμε μια φτηνή δικηγορίστικη τρίπλα, και αφήνουμε έναν τετραπληγικό νέο στην τύχη του;

Ο Ανδρόγεως Σαμψάκης, δεν τραυματίστηκε την ώρα που κολυμπούσε σε κάποια…  παραλία με τους φίλους του, άλλα σε ώρα προπόνησης, δηλαδή εν ώρα καθήκοντος.

Η Ομοσπονδία και πάνω απ’ όλα ο υπουργός, δεν όφειλαν και δεν οφείλουν να στηρίξουν αυτό το παιδί με όποιο τρόπο μπορούν;

Όταν έρχονται αγωνιστικές επιτυχίες από Έλληνες, βλέπουμε συνεχώς ετερόφωτους πολιτικούς να μοιράζουν υποκριτικά «συγχαρητήρια» και να ποζάρουν δίπλα στους αθλητές, για όσο αυτοί «πουλάνε», άλλα την πραγματική εικόνα ανοργανωσιάς και εγκατάλειψης στον χώρο του αθλητισμού, μας την έδωσε ο κ. Γιάννης Σαμψάκης που έχει αφεθεί εντελώς μόνος του από την πολιτεία.

Οι Ολυμπιακοί αγώνες του Τόκιο ξεκίνησαν, και κάποιοι Έλληνες αθλητές θα αγωνιστούν. Θα πάρουν δικαίως πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας και ίσως κάποιοι επιστρέψουν με μετάλλια, ώστε να τους υποδεχθεί ο κάθε Λευτέρης Αυγενάκης με πλατύ χαμόγελο και δανεικό καμάρι.

Και θα βαίνουν όλα «καλώς», και θα νομίζουμε πως ζούμε σε μια εκσυγχρονισμένη χώρα με επιτυχίες στον αθλητισμό, ΜΟΝΟ για όσο αυτοί οι αθλητές θα είναι υγιείς και ακμαίοι.

Γιατί αν πάψουν να είναι, η ιστορία του Ανδρόγεως Σαμψάκη, δείχνει τι τους περιμένει…