Αρχική » Ποδόσφαιρο

Γιατί επαθε έπαθε Κόκκαλη και Κοσκωτά ο Μαρινάκης

Θέλεις, αν είσαι πρόεδρος του Ολυμπιακού, να είσαι «Ο Πρόεδρος» και αυτό ο Βαγγέλης Μαρινάκης το έχει καταλάβει.

Διονύσης Αντωνέλλος Ποδόσφαιρο
Γιατί επαθε έπαθε Κόκκαλη και Κοσκωτά ο Μαρινάκης

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται σήμερα να γράψει άλλη μία χρυσή σελίδα στις υποδοχές μεγάλων παικτών που φόρεσαν ή αναμένεται να φορέσουν την φανέλα με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο.

Μετά από αρκετά χρόνια οι ερυθρόλευκοι οπαδοί θα δώσουν δυναμικό παρόν δεκάδων χιλιάδων, για να υποδεχτούν έναν παίκτη.

Ο λόγος για το καλύτερο κατά πολλούς αριστερό μπακ στην παγκόσμια (σ.σ. σύγχρονη) ιστορία του ποδοσφαίρου. Τον Μαρσέλο Βιέιρα ντα Σίλβα Τζούνιορ ή απλά Μαρσέλο.

Ο 34χρονος πρώην αστέρας της Ρεάλ, με την 15χρονη ιστορία στην Βασίλισσα, έγινε η μεταγραφή του καλοκαιριού, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά κατά πολλούς και για το ποδόσφαιρο γενικότερα.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήρε το μήνυμα και έκανε την υπέρβαση, φέρνοντας στην Πειραιά έναν παίκτη που μέχρι πριν λίγες μέρες ούτε στα όνειρά τους δεν φαντάζονταν οι οπαδοί του Ολυμπιακού.

Τι έγινε όμως και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού πήρε αυτή την απόφαση;

Κατα πρώτον, ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατάλαβε πως μπορεί να γίνει αυτή η μεταγραφή. Γιατί αν δεν ήταν εφικτό από οικονομικής άποψης να έρθει ο Μαρσέλο στον Ολυμπιακό, απλά δεν θα έρχονταν.

Δεύτερον, ο Βαγγέλης Μαρινάκης διαπίστωσε ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού δίψαγε για την υπέρβαση.

Μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες για είσοδο στους ομίλους του Champions League ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αφουγκράστηκε τον κόσμο της ομάδας.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι απαιτητικός και καλομαθημένος, όχι μόνο σε τρόπαια αλλά και σε μεγάλα ονόματα.

Φρόντισαν γι αυτό στο παρελθόν προηγούμενοι πρόεδροι των ερυθρόλευκων όπως ο Γιώργος Κοσκωτάς, που έφερε στον Ολυμπιακό τον Λάγιος Ντέταρι αλλά και ο Σωκράτης Κόκκαλης, που σόκαρε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο επίσης φέρνοντας στους ερυθρόλευκους Τζιοβάνι και Ζλάτκο Ζάχοβιτς (σ.σ. μάλιστα την ίδια μέρα) αλλά και τον Ριβάλντο, λίγα χρόνια αργότερα, καθώς και τον Κριστιάν Καρεμπέ.

Οι παραπάνω ήταν τα μεγαλύτερα από μία σειρά ονομάτων που ήρθαν στον Ολυμπιακό επί Κοσκωτά και Κόκκαλη.

Να προσθέσουμε και τον Όλεγκ Προτάσοφ, ο οποίος ήρθε σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία στον Ολυμπιακό, μετά την εποχή Κόκκαλη (σ.σ. επί Αργύρη Σαλιαρέλη) αλλά και τον Σαβιόλα που ήρθε στον Ολυμπιακό επί Μαρινάκη.

Γιατί επαθε έπαθε Κόκκαλη και Κοσκωτά ο Μαρινάκης

Καλόμαθε ο κόσμος του Ολυμπιακού στα μεγάλα ονόματα, τα οποία κράτησαν την ομάδα του Πειραιά στο πλαίσιο του Θρύλου, ακόμα και κατά τα πέτρινα χρόνια, χωρίς πρωταθλήματα και διακρίσεις στην Ευρώπη.

Τώρα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρέθηκε μπροστά σε μία ευκαιρία την οποία δεν άφησε να πάει χαμένη. Ο Μαρσέλο περνάει τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο πάνθεον των προέδρων που «τρέλαναν» τον φίλαθλο κόσμο του Ολυμπιακού αλλά και της Ελλάδας.

Καλά τα πρωταθλήματα, καλές οι μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες, καλά τα πρότζεκτ πώλησης παικτών, αφού αποκτήσουν υπεραξία στους ερυθρόλευκους όμως ο οπαδός είναι οπαδός. Θέλει να ξέρει ότι ο πρόεδρος της ομάδας του είναι και αυτός «άρρωστος» με την ομάδα. Και αυτό συμβαίνει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Τώρα ή σε λίγο καιρό ο κόσμος του Ολυμπιακού θα το δει και θα το θυμηθεί.

Τέλος, μην θεωρείται λίγο πράγμα να είσαι ο πιο επιτυχημένος πρόεδρος του Ολυμπιακού και όλοι να θυμούνται τις απίστευτες στιγμές της υποδοχής του Λάγιος Ντέταρι, επί Κοσκωτά και των Τζιοβάνι, Ζάχοβιτς, Ριβάλντο, επί Κόκκαλη.

Θέλεις, αν είσαι πρόεδρος του Ολυμπιακού, να είσαι «Ο Πρόεδρος» και αυτό ο Βαγγέλης Μαρινάκης το έχει καταλάβει.

Είπαμε, δύσκολος ο κόσμος του Ολυμπιακού. Αλλά και δίκαιος και μαθημένος να βλέπει μπάλα.

Διαβάστε επίσης:

Έτσι τρέλανε την Premier League o Βαγγέλης Μαρινάκης

Μαρσέλο: Έρχεται απόψε και ετοιμάζεται να αποθεωθεί!

Upopsi on GoogleNews

ΣΧΟΛΙΑ