Αρχική » Μπάσκετ

Έπρεπε να κάνει επίθεση στην τελευταία φάση ο Λαρεντζάκης;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης «παραβίασε» έναν άγραφο νόμο που υπάρχει στο μπάσκετ.

Upopsi Team Μπάσκετ Γενικά Podcast the postΑκούστε το άρθρο
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης «παραβίασε» έναν άγραφο νόμο που υπάρχει στο μπάσκετ.

Τυπικά, ο Λαρεντζάκης δεν υπέπεσε σε κάποιο παράπτωμα, δεν προβλέπεται πουθενά στον κανονισμό ότι «δε γίνεται τελευταία επίθεση όταν έχει κριθεί ένας αγώνας»! Όμως είναι δείγμα σεβασμού στον αντίπαλο -τον Παναθηναϊκό, στην ομάδα σου -τον Ολυμπιακό– και στον εαυτό σου (κυρίως).

Θεωρείται unfair και αυτός ήταν ο λόγος που ο Γιώργος Μπαρτζώκας ζήτησε να μη γίνει επίθεση στο τέλος, αλλά ο διεθνής γκαρντ έκανε τα δικά του. Και οι συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό του είπαν ότι έκανε λάθος και προφανώς το κατάλαβε και ο ίδιος (αφού μέσω δηλώσεων σε αθλητική ιστοσελίδα απολογήθηκε στον Παναθηναϊκό).

Προσπερνώντας το ότι και η «απάντηση» του Αργύρη Πεδουλάκη σε αυτό το unfair του Λαρεντζάκη δεν ήταν η ενδεδειγμένη (μιλάμε για άλλου είδους προσβολή, πολύ χειρότερη) θα ήταν καλό να απευθυνθούμε με κάθε καλή διάθεση στον παίκτη του Ολυμπιακού.

Γι’ αυτό έκανε λάθος ο Λαρεντζάκης

Όχι για να του κουνήσουμε το δάχτυλο ή για να τον συμβουλέψουμε, καθώς υπάρχουν πολύ πιο κοντινοί του άνθρωποι για να το κάνουν αυτό. Όπως προαναφέραμε, το κάνουμε με κάθε καλή διάθεση απευθυνόμενοι σε έναν παίκτη που έχει καθιερωθεί σε υψηλό επίπεδο, στον Ολυμπιακό και στην Εθνική ομάδα.

Και θα του πούμε ότι θέλουμε να θυμόμαστε πάντα τον παίκτη εκείνο που βγάζει τη ψυχή του μέσα στο γήπεδο, που βγάζει πάθος και που ξέσπασε σε λυγμούς μετά τον αποκλεισμό της Εθνικής Ομάδας από την Γερμανία κι αφού είχε πραγματοποιήσει σπουδαία εμφάνιση.

Εκεί έβγαλε εγωισμό, ξέσπασε γι’ αυτό που ήθελε, το διεκδίκησε αλλά ΔΕΝ το κατάφερε. Στην Ρόδο το βράδυ τη Κυριακής (2/10) είχε πετύχει ήδη το στόχο του. Ο Ολυμπιακός είχε κατακτήσει το τρόπαιο και δεν είχε κανένα λόγο να γίνει αντικείμενο συζήτησης (ούτε και ύβρεων από τον Πεδουλάκη βέβαια) μεταξύ «θερμόαιμων» για το αν έκανε καλά ή όχι.

https://youtu.be/Aoe0Mj7EeCE

Από τη στιγμή που έφτασε σε αυτό το επίπεδο, με τις δικές του ικανότητες και τη δική του προσπάθεια, πρωτίστως πρέπει να δείξει ότι ΜΠΟΡΕΙ να σταθεί και ΟΧΙ να ζαλίζεται.

Ας ελπίσουμε ότι και ο ίδιος μπορεί να το καταλάβει ότι δε γίνεται να λειτουργεί «πάνω από την ομάδα του» διότι αυτό έκανε στην προκειμένη περίπτωση.

Η συγγνώμη που δεν άρεσε στον περισσότερο κόσμο του Ολυμπιακού

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ζήτησε συγγνώμη από όλο τον Παναθηναϊκό, για το λάθος που έγινε. Προς τα έξω βγήκε πως τα βρήκαν και με τον Αργύρη Πεδουλάκη. Οι αντιδράσεις στα social media από τον κόσμο του Ολυμπιακού γι’ αυτή την κίνηση δεν ήταν ιδιαίτερα θετικές.

Ειδήσεις με Upopsi

Πολλά τα ερωτηματικά στην επόμενη μέρα που έχει ο Παναθηναϊκός

Τάζουν τον ουρανό με τα άστρα στον Ντάνο

Εκεί πάει ο Κορμπεράν μετά τον Ολυμπιακό;

Upopsi on GoogleNews

ΣΧΟΛΙΑ