Γράφει ο Κωνσταντίνος Κουσάντας, Αντιστράτηγος Ε.Α.

Απόλυτα επιτυχημένος ο απολογισμός της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιαπωνίας, εν μέσω πανδημίας και αποχής. Με 2 χρυσά μετάλλια, 1 ασημένιο (ομαδικό) και 1 χάλκινο η Ελλάδα κατατάσσεται στην 36η θέση παγκοσμίως και βρίσκεται ανάμεσα στις 87 χώρες που πήραν έστω και ένα μετάλλιο.

Την επιτυχία της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες πιστοποιούν στην κατάταξη και οι 14 επίσης Ολυμπιονίκες μας από την 4η μέχρι την 8η θέση.

Στην κοινή γνώμη όμως των Ελλήνων τηλεθεατών που ξενυχτούσαν να καμαρώσουν τους Έλληνες Ολυμπιονίκες, τα πρότυπα των αξιών της κοινωνίας μας, οι πρωταθλητές μας στην Ιαπωνία είναι ΔΙΠΛΑ Ολυμπιονίκες. Και αυτό διότι με ελάχιστη υποστήριξη κατόρθωσαν να φθάσουν εκεί που έφτασαν, όπως δήλωσαν χωρίς να έχουν στήριξη από την πολιτεία.

Ακόμα και ο Ολυμπιονίκης της καρδιάς μας ο Θοδωρής Ιακωβίδης θα μείνει αξέχαστος για την συγκίνηση που προκάλεσε με τις αντίξοες συνθήκες της προετοιμασίας του, όταν δεν είχε να πληρώσει τον φυσιοθεραπευτή του, με τον Πύρρο Δήμα να ζητά ταπεινά συγγνώμη από την θέση του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών.

Στην δίνη των παραπάνω δηλώσεων του πρωταθλητή της Άρσης Βαρών και των καταγγελιών για τις ευθύνες της πολιτείας, ο Υφυπουργός Αθλητισμού παίζει τον ρόλο του ‘’Πόντιου Πιλάτου νίπτοντας τας χείρας του’’ μήπως και σώσει την παρτίδα στην κοινή γνώμη.

Εκλιπαρεί live τον πρωταθλητή της Άρσης Βαρών να συνεχίσει δεύτερη και τρίτη φορά, τον αποκαλεί Θοδωρή, με το μικρό του όνομα, τον πιάνει αγκαλιά. Προτεραιότητα πάντα έχει αυτός που διαμαρτύρεται διότι έχει πολιτικό κόστος και πρέπει οι κακές εντυπώσεις να αμβλυνθούν.

Διακηρύσσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού ότι δεν έχει ευθύνη των παραπάνω αν και είναι ο θεσμικός προϊστάμενος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού/ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ που εποπτεύει, ελέγχει και χρηματοδοτεί τις παροχές σε διακρινόμενους αθλητές στις Αθλητικές Ομοσπονδίες.

https://gga.gov.gr/gga/dioikitikes-yphresies/242-gga/dioikitikes-yphresies/

Ο αρνητικός πρωταγωνιστής των Ολυμπιακών Αγώνων, Υφυπουργός Αθλητισμού χρηματοδοτεί τον εαυτό του με 4.500€ έξοδα μετακίνησης στην Ιαπωνία, αδαπάνως για την σύζυγό του (ΑΔΑ:Ψ5ΩΨ4653Π4-ΠΥΕ/19 Ιουλίου 20021/ΓΓΑ) και με επιπλέον 19.840€ για δαπάνες προβολής του για 5 ημέρες (ΑΔΑ:ΩΣ704653Π4-ΕΡΥ/21 Ιουλίου 2021/ΓΓΑ) την στιγμή που η ΕΡΤ με τόσους δημοσιογράφους που είχε στείλει στην Ιαπωνία μπορούσε να του εξασφαλίσει δωρεάν συνέντευξη, βίντεο και φωτογραφίες.

Υπάρχει και επιπλέον υπόλοιπο προς ανάληψης ποσό προβολής 28.260€ όπως αναγράφεται στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ οικονομικού έτους 2021.

Βεβαίως ο Υφυπουργός Αθλητισμού έχει το δικαίωμα να δεσμεύει πιστώσεις όσες επιθυμεί.
ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΗΘΙΚΟ