Προσπάθησα να βρω μια άκρη με τις αναρτήσεις που έκανε ο Γιώργος Μαυρωτάς σχετικά με τον Θοδωρή Ιακωβίδη αλλά δεν τα κατάφερα.

Ο Γιώργος Μαυρωτάς, ως αθλητής, ξεχώριζε πάντα από τους υπόλοιπους. Όχι μόνο για τη διάρκεια και τις επιδόσεις του αλλά και για τον τεκμηριωμένο λόγο του. Οι πέντε παρουσίες του σε Ολυμπιακούς Αγώνες και η συνολική του παρουσία, δε δημιούργησαν μόνο ένα «βαρύ» βιογραφικό. Αλλά και μια χαρισματική προσωπικότητα. Το μοντέλο του σκεπτόμενου αθλητή, που συμμετέχει στα κοινωνικά δρώμενα και πάντα η άποψή του είχε βαρύτητα.

Με ιδιαίτερη έκπληξη, παρατήρησα ότι ο πολιτικός Μαυρωτάς ξεπέρασε τον αθλητή Μαυρωτά. Οι αναρτήσεις του στο Twitter μετά τις συγκλονιστικές δηλώσεις του Θοδωρή Ιακωβίδη, μας φανέρωσαν ένα πρόσωπο που δεν περιμέναμε να αντικρύσουμε. Το πρόσωπο του πολιτικού, με τις βαρετές δηλώσεις δημιουργικής ασάφειας. Του πολιτικού που λέει πολλά χωρίς να λέει τίποτα…

Περιμέναμε κάτι παραπάνω από τον κύριο Μαυρωτά. Που αρχικά είχε μια εντελώς «κενή» τοποθέτηση απέναντι στο συγκλονιστικό λόγο ενός αθλητή. Να επαναλάβουμε, απλά ότι και ο ίδιος υπήρξε αθλητής και πρωταθλητής.

«Συγκινητικό αντίο από τον Θοδωρή Ιακωβίδη μετά από μια μεγάλη καριέρα στην άρση βαρών. Έδωσε τον καλύτερο εαυτό του με αντίξοες συνθήκες στην τελευταία του Ολυμπιακή παρουσία.

Ευχαριστούμε Θοδωρή, μόνο περηφάνεια πρέπει να νιώθεις για αυτά που κατάφερες μέσα από τόσες δυσκολίες».

Μια εντελώς «κενή» τοποθέτηση. Απέναντι σ’ έναν αθλητή που δε ξεμπρόστιασε απλώς το ανύπαρκτο σύστημα αλλά και την ίδια την κοινωνία.

Ένας πρώην αθλητής όπως ο κ.Μαυρωτάς, θα μπορούσε να γράψει κάτι καλύτερο από αυτό… Ειδικά όταν έχει θεσμικό ρόλο. Θα μπορούσε να εξηγήσει, να παρουσιάσει προτάσεις, να αφυπνίσει συνειδήσεις… Όχι να γράψει κάτι τόσο «κενό».

Κι εκεί που πιστέψαμε ότι ήταν μια άτυχη στιγμή, στη συνέχεια ο Γ.Μ. παρασυρόμενος από τις αντιδράσεις, ανέβηκε αρκετά επίπεδα στην «κλίμακα Άδωνι». Διότι η επόμενη ανάρτησή του δε θύμιζε Μαυρωτά. Ούτε και τον κολάκευε.

«Επειδή έπεσε σύρμα στα συριζοτρολ να μου την πέσουν  για το θέμα των δηλώσεων Ιακωβίδη, ας διαβάσουν αυτό για να δουν ποιός έκανε μείωση 55% στην Άρσης Βαρών

https://m.naftemporiki.gr/story/1263906/p-dimas-o-syriza-me-ediokse-apo-tin-ellada

…ενώ αντίθετα το 2020 πήρε αύξηση 5.5%.

Μην μιλάτε λοιπόν για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου»

Από έναν άνθρωπο στο επίπεδο του Γιώργου Μαυρωτά, δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα ήταν «συριζοτρόλ» όποιος τολμούσε να έχει αντίθετη άποψη ή να του κάνει κριτική.

Και είναι ανατριχιαστικό να βλέπεις έναν άνθρωπο που έχεις τόσο ψηλά όλα αυτά τα χρόνια να συμπεριφέρεται με τον πολιτικάντικο τρόπο που απεχθάνεται ο απλός πολίτης. Και συμμερίζεται το κάθε… κομματόσκυλο!

Για ένα 24ωρο ο πολιτικός Μαυρωτάς νίκησε τον… αθλητή Μαυρωτά. Προσέφυγε σε ένα blame game άνευ ουσίας. Και δε μπορεί να έφταιγαν οι άλλοι για τις ατυχείς του τοποθετήσεις.

Και η αλήθεια είναι ότι στη συνέχεια προφανώς και κατάλαβε το λάθος του. Και γι’ αυτό προσπάθησε να τα συμμαζέψει με άρθρο του σε αθλητική ιστοσελίδα, όπου πραγματικά παρουσίασε έναν άρτιο λόγο και μια συγκροτημένη σκέψη.

Έστω αν κι εκεί, στον επίλογο, πάλι επέμεινε στις γενικότητες χωρίς να πει τι θα κάνει Ο ΙΔΙΟΣ για να δώσει λύσεις. Όταν βλέπεις ένα πρόβλημα (την απαξίωση του αθλητισμού πχ προς χάρη τηλεσκουπιδιών) δεν το περιγράφεις, αλλά το λύνεις. Ειδικά όταν έχεις θεσμικό ρόλο.

Ποτέ δεν είναι αργά άλλωστε. Καλό θα ήταν όμως, ο αθλητής Μαυρωτάς να φαίνεται… συχνότερα από τον πολιτικό. Διότι το αντίθετο δεν τον ωφελεί.

Άλλωστε από τον συγκεκριμένο άνθρωπο έχουμε απαιτήσεις. Διότι τον ξέρει τον αθλητισμό.

Και κάτι τελευταίο…

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης με όσα είπε μας έκανε ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει αθλητισμός στην Ελλάδα, ότι δεν υπάρχει κανένα αθλητικό ρεπορτάζ, ότι δεν υπάρχει σχέδιο… Είναι τόσο ΞΕΚΑΘΑΡΟ αυτό που είπε.

Ας προβληματιστούμε ΟΛΟΙ. Κι ας το πάρουμε αλλιώς. Αθλητισμός δεν είναι μόνο η βιτρίνα ούτε και οι πρόεδροι. Ούτε και οι… σέλφι με τους νικητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ΕΡΤ είναι αδυσώπητη όταν ο κόσμος… ζητάει αίμα (Vid)!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν έκανε κανένα σαρδάμ για τον Αντετοκούνμπο (Vid)!

ΕΡΤ: Ας τα έγραφε στα γιαπωνέζικα, θα ήταν περισσότερο κατανοητή