Η απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ να προχωρήσει σε απόλυση του δημοσιογράφου, Δημοσθένη Καρμοίρη παρουσιάζει το άτεγκτο πρόσωπο της διεύθυνσης του Κρατικού Καναλιού.

Η όλη συμπεριφορά της ΕΡΤ στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, παρουσιάζει το κλασικό πρόσωπο του «ωχαδερφισμού». Της προχειρότητας. Της άρνησης ανάληψης ευθυνών. Τη λογική του παραλόγου : «Μακριά από εμάς κι ας πάει όπου θέλει»… Που ουσιαστικά δημιουργεί μια κατάσταση νοσηρή. Ένα τέλμα όπου θα πρέπει είτε να προσποιηθείς ότι κολυμπάς λες και είσαι στις Μαλδίβες είτε να αδιαφορήσεις και να κάνεις ηλιοθεραπεία αδιαφορώντας για τα κουνούπια.

Δε ξέρω ποιο από τα δύο πρόσωπα ισχύει. Κι εδώ είναι που με μπερδεύει η ΕΡΤ.

Είναι μια διοίκηση που πραγματικά νοιάζεται για το κοινό καλό κι απομακρύνει κάθε εργαζόμενο που δεν εκφράζει τις αρχές της κάνοντας ατυχή σχόλια;

Στην περίπτωση αυτή και μετά την απόλυση του Δ.Κ. εξαιτίας του ατυχούς σχολίου που έκανε στον αέρα της εκπομπής, θα πρέπει να περιμένουμε και τα εξής:

1.Να αφήσουν στην άκρη τις δικαιολογίες περί… Γιαπωνέζου σκηνοθέτη (σε ανάρτηση του εκπροσώπου των δημοσιογράφων έγινε Κινέζος) και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Βρισκόμαστε στο 2021, οι ειδήσεις τρέχουν με ταχύτητα απίστευτη, ο κόσμος έχει γνώση, η ΕΡΤ δεν έχει το μονοπώλιο… Και είναι κρίμα να περνάς (είσαι και Κρατικό Κανάλι) τους ανθρώπους για χαζούς.

2.Να εξηγήσουν στον κόσμο (όπως έβγαλαν ανακοίνωση για την απόλυση του Δημοσθένη Καρμοίρη) τι προτίθενται να κάνουν με την κυρία στην οποία ανήκει η… υστερική τσιρίδα προς την Κατερίνα Ανασταστοπούλου.

Όταν η δημοσιογράφος της ΕΡΤ είπε ουσιαστικά ότι το 2016 είχε αποφευχθεί η γκάφα που έγινε φέτος με τον Πετρούνια, μια κυρία από το control ακούστηκε να της λέει : «Τι κάνεις αυτή τη στιγμή;»!

Να φύγει το βίντεο

Με λίγα λόγια θα πρέπει η Διοίκηση της ΕΡΤ να μας εξηγήσει αν είναι κανάλι της Βόρειας Κορέας ή της Λευκορωσίας (μιλάμε για ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ στον αέρα σε δημοσιογράφο) ή μιας δημοκρατικής χώρας.

Επίσης είναι τρομερό ότι αυτό έγινε ενώ συμπαρουσίαζε την εκπομπή με τον Διευθυντή Αθλητικού (πρώτον). Και ότι ακόμα η ΕΣΗΕΑ δεν έχει πάρει θέση (δεύτερον).

3.Να απολογηθούν στον κόσμο για την ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ προχειροδουλειά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Γιατί πχ δεν αφιέρωσαν ΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στους Αγώνες, με εκπομπές, με ρεπορτάζ, με τα πάντα. Επίσης είναι απορίας άξιο το γιατί δεν υπάρχει δημοσιογράφος καταρτισμένος με τη γυμναστική στο Τόκιο, από τη στιγμή που περιμένουμε μετάλλιο από τον Πετρούνια…

Στο κάτω- κάτω ΠΟΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ περιμένουμε;;

Θα μου επιτρέψετε να πω ότι αν η ΕΡΤ δεν κάνει ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ τότε θα έχω κάθε λόγο να πιστεύω ότι η απόλυση του Δημοσθένη Καρμοίρη έγινε απλώς για να «δώσουν» κάποιον στο σαρκοβόρο κοινό. Ένα εξιλαστήριο θύμα.

Κι επίσης να έχω αρκετές αμφιβολίες για το αν θα υπήρχε η ίδια αντίδραση στο ίδιο ατυχές σχόλιο του Καρμοίρη, αν δεν είχαν προηγηθεί όλα τα παραπάνω. Και δεν είχε αγανακτήσει ο κόσμος.

Να ξεκαθαρίσω κάτι.

Είμαστε ΔΙΠΛΑ στην ΕΡΤ. Οι Έλληνες θέλουν ένα πολύ καλό Κρατικό Κανάλι. Η συντριπτική πλειοψηφία το έδειξε αυτό στην απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να της ρίξει «μαύρο».

Προφανώς και υπάρχουν πολύ καλές εκπομπές, ειδικά σε μουσικά θέματα ή και σίριαλ και ντοκιμαντέρ. Που ξεφεύγουν από τη σαχλαμάρα η οποία έχει κατακλύσει τα ιδιωτικά.

Προφανώς όμως και η ΕΡΤ θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει το ρόλο της και κυρίως να τον αντιληφθεί.

Και δύο τελευταίες σημειώσεις.

Όποιος καταλάβει ότι αυτό γράφτηκε από… συναδελφική αλληλεγγύη στον Δημοσθένη Καρμοίρη είτε έχει χαμηλή αντιληπτική ικανότητα, είτε έτσι τον βολεύει…

Και δεύτερον…

Δε μπήκα στα… χωρικά μου ύδατα που αφορούν στο μπάσκετ όπου η βαθμολογία δεν ήταν απλώς χαμηλή στην κάλυψη του πρωταθλήματος, αλλά κάτι ακόμα χειρότερο. Εκεί κι αν βασίλεψε ο «ωχαδερφισμός» και ο ναρκισσισμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Εκτός ΕΡΤ ο δημοσιογράφος που έκανε ρατσιστικό σχόλιο για τους Κορεάτες

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Νέα απίστευτη γκάφα της ΕΡΤ με Γκιώνη – Έκαναν λάθος το όνομά του και το άθλημα!