Την ίδια στιγμή που όλοι συμφωνούν στην αναγκαιότητα αναπτυξιακού πλάνου, στον ΕΣΑΚΕ ετοιμάζονται να συζητήσουν το ενδεχόμενο αύξησης των ξένων!

Για την ακρίβεια στον ΕΣΑΚΕ θα συζητήσουν την ενδεχόμενη αύξηση των θέσεων των ξένων. Ανεξάρτητα από το αν θα εξακολουθήσουν να αγωνίζονται 6 στο πρωτάθλημα, θα υπάρχει η δυνατότητα να έχουν δηλωμένους «6+1» στο ρόστερ τους. Και μάλιστα με δικαιολογίες που μόνο σοβαρές δε θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν.

Για παράδειγμα αναφέρεται το θέμα της έλλειψης Ελλήνων παικτών! Με λίγα λόγια, από τη στιγμή που υπάρχει έλλειψη, το επόμενο βήμα είναι να τους εξαφανίσουμε τελείως και όχι να προσπαθήσουμε να παράγουμε, να αναδείξουμε και να εξελίξουμε.

Θα περίμενε κάποιος να εμφανιστούν λύσεις όπως π.χ το διπλό δελτίο. Που εφαρμόζεται σχεδόν παντού… Ακόμα και στην Τσεχία, που έχουμε πρόσφατο το παράδειγμα στο Προολυμπιακό, προκειμένου κάθε νέος παίκτης να παίρνει 30-40 αγώνες ανά σεζόν.

Θα περίμενε κάποιος, επίσης, να συζητηθεί το ενδεχόμενο μείωσης των ξένων και όχι αύξησης. Προφανώς για να περάσουμε στο επόμενο στάδιο, το αναπτυξιακό και παραγωγικό. Και όχι να κάνουμε λόγο για… ανισορροπία με τις ομάδες που παίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αλήθεια, υπάρχει κάποια απ’ αυτές τις ομάδες που έχει… υψηλούς στόχους στην Ευρώπη; Για να το ξέρουμε κιόλας, να περιμένουμε. Και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό ώστε να αγνοήσουμε οτιδήποτε έχει να κάνει με παραγωγή κι ανάπτυξη;

Εν κατακλείδι, ο ΕΣΑΚΕ και ειδικά ο πρόεδρος, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος τίθενται προ των ευθυνών τους. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό.

Οι ΚΑΕ που… κόπτονται για την Εθνική ομάδα και την κάνουν «μπαλάκι» κάθε φορά που πρέπει να εξυπηρετήσουν επικοινωνιακά σχέδια, θα πρέπει να δείξουν θάρρος και όχι υποταγή. Ώστε να προχωρήσουμε στην  επόμενη μέρα, παραγωγικά.

Για την ΕΟΚ θα ήθελα να πω πολλά… Δε ξέρω τι να γράψω για μια προσωρινή διοίκηση που ουσιαστικά δεν έχει καμία δυνατότητα λήψης απόφασης. Πέρα από το να προκηρύξει εκλογές που μάλιστα αναβάλλονται διαρκώς.

Η ΕΟΚ θα έπρεπε να είναι ο θεματοφύλακας του μπάσκετ. Αλλά ασχολείται με επικοινωνιακά, νομικά και Πρωτοδικεία.

Τα ΜΜΕ και δη τα μπασκετικά, θα έπρεπε ήδη να έχουν πάρει θέση. Κι όχι να αναπαράγουν non paper.

Τελικά απ’ όσα είπε ο Ρικ Πιτίνο δεν πήραμε χαμπάρι ούτε στο ελάχιστο.