Στην Ελλάδα του απόλυτου μηδέν από πλευράς υποδομών, αθλητικής παιδείας και πλάνου, δεν έχουμε πρωταθλητές αλλά εξωγήινους κι αυτό πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε.

Διότι οι Έλληνες πρωταθλητές είναι Σούπερ Ήρωες. Θα μπορούσαν κάλλιστα να πρωταγωνιστήσουν και σε ταινία. Βλέπετε, τα κατορθώματά τους δεν έχουν καμία απολύτως λογική αν αναλογιστούμε ότι σ’ αυτή τη χώρα δεν υπάρχει τίποτα. Ούτε υποδομές, ούτε πλάνο, ούτε παιδεία.

Δε ξέρω αν είναι δόκιμη η λέξη «αθλητική ηγεσία» στη χώρα μας. Διότι ως ηγεσία ορίζεται η διαδικασία με την οποία ένα πρόσωπο μπορεί να επηρεάσει ένα σύνολο ανθρώπων προς την επίτευξη ενός κοινού στόχου. Το έχετε δει κάπου αυτό το πρόσωπο; Αν ναι, να μας το δείξετε κι εμάς.

Η παρουσία τους περιορίζεται σε… σέλφι ή σε κοινότυπα τιτιβίσματα στο Twitter. Τα έγραψα πρόσφατα για τον κ.Μαυρωτά, που με εξέπληξε δυσάρεστα. Όπως παλαιότερα είχα αναφερθεί σε «πρωταθλητές στη χώρα που αποθεώνονται οι πρόεδροι»!  Κι εδώ φυσικά είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ η ευθύνη των ΜΜΕ (με ελάχιστες εξαιρέσεις) όπου προβάλλουν τον… πρόεδρο κι αφήνουν στην άκρη τους πρωταγωνιστές.

Ο Στέφανος Ντούσκος, η Άννα Κορακάκη, ο Θοδωρής Ιακωβίδης, ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο Μίλτος Τεντόγλου (μέσω του Γιώργου Πομάσκι) αλλά και οι Αντετοκούνμπο (όταν ξεκαθάρισαν ότι πρέπει να ζητήσουν ΟΛΟΙ συγγνώμη από τον Ιακωβίδη), μερικοί πρωταθλητές μας δηλαδή, επέστρεψαν τις… σέλφι και τα τουίτ πίσω στη λεγόμενη αθλητική ηγεσία. Μαζί με τη μικροπολιτική τους περί… συριζοτρόλ και τη μετακύλιση ευθυνών.

Προφανώς θα έπρεπε να τους υπενθυμίσουν ποιο κυβερνούν αλλά δεν έχει σημασία. Όταν οι αθλητές λένε τέτοιες συγκλονιστικές κουβέντες και η απάντηση είναι… τι έκαναν οι προηγούμενοι (έτσι δεν είναι κ.Μαυρωτά; Αν και υπάρχει μεγάλη κουβέντα για το θέμα, μόνο που δεν είναι της παρούσης) τότε δεν έχεις να συζητήσεις κάτι. Διότι δεν έχει νόημα… Ειδικά όταν τα λέει ένας άνθρωπος που έχει λάβει μέρος σε 5 Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι Έλληνες πρωταθλητές ούτε επαιτούν ούτε και κάνουν κομματικά παιχνίδια. Και μπορεί πρώτα ο Γ.Μαυρωτάς (στο άρθρο του) και μετά διάφοροι να έγραψαν ότι δεν είναι δουλειά της ΓΓΑ να βρίσκει χορηγούς στους αθλητές (σύμφωνοι) αλλά ξέχασαν κάτι.

Ότι είναι υποχρέωση της αθλητικής ηγεσίας να παρέχει αξιοπρεπείς χώρους άθλησης

Ότι είναι υποχρέωση της αθλητικής ηγεσίας να έχει πλάνο για τον αθλητισμό

Ότι είναι υποχρέωση της αθλητικής ηγεσίας να προάγει το αθλητικό ιδεώδες

Ότι θα πρέπει να κάνουν τα πάντα ώστε να αποκτήσει ο κόσμος αθλητική παιδεία… Και δεν το κάνουν.

Ούτε αθλητικά σχολεία δεν έχουμε… Δε ξέρω αν είναι δειλοί ή μοιραίοι ή άβουλοι…

Και κυρίως είναι δουλειά της αθλητικής ηγεσίας να αφουγκράζεται όσα λένε οι αθλητές μας. Να αντιλαμβάνεται και κυρίως να λύνει τα προβλήματά της.

Θα είναι μια καλή αρχή να υπάρξει αντίληψη και να ακολουθήσει αντίδραση. Προς το παρόν δεν ακούμε τίποτα. Δε διαβάζουμε τίποτα πέρα από τετριμμένες τοποθετήσεις. Δε διακρίνουμε όραμα, παρά μόνο πολιτικάντικες δηλώσεις.

Ο αθλητισμός είναι δράση κι αντίδραση. Είναι ζωντανό κύτταρο και όχι μια απρόσωπη εταιρεία.

Αντε λοιπόν. Σεβαστείτε τους αθλητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ΕΡΤ είναι αδυσώπητη όταν ο κόσμος… ζητάει αίμα (Vid)!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν έκανε κανένα σαρδάμ για τον Αντετοκούνμπο (Vid)!

ΕΡΤ: Ας τα έγραφε στα γιαπωνέζικα, θα ήταν περισσότερο κατανοητή