Από τότε που ο Ολυμπιακός υποβιβάστηκε στην Α2 πέρασαν 783 ημέρες οι οποίες μπορούν να ερμηνευτούν ποικιλοτρόπως αν θέλουμε να καταργήσουμε τη λογική.

Διότι το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην Basket League σημαίνει ότι… επέστρεψε ταυτόχρονα και στη λογική. Διότι η απόφαση που είχε λάβει το 2019 δεν είχε απολύτως καμία λογική. Και δεν το λέμε τώρα, διότι η θέση μας ήταν πάντοτε η ίδια. Και με μια σειρά από άρθρα είχαμε επισημάνει γιατί η θέση του Ολυμπιακού ήταν στην Basket League.

Ακόμα κι αν δούμε ψυχρά τα γεγονότα τότε θα διαπιστώσουμε τα εξής:

-Το 2019 ο Ολυμπιακός αποφάσισε να αποχωρήσει από την Basket League την οποία διοργανώνει ο ΕΣΑΚΕ διαμαρτυρόμενος για την ΕΟΚ του Βασιλακόπουλου! Και υποβιβάστηκε στην Α2 κατηγορία την οποία διοργανώνει η ΕΟΚ (του Βασιλακόπουλου).

-Το 2021 ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην Basket League με αγωνιστικά κριτήρια βεβαίως. Τι έχει αλλάξει; Τίποτα…

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος παραμένει πρόεδρος στην ΕΟΚ και βέβαια θα αποχωρήσει μέσα στους επόμενους μήνες. Αυτό δεν έχει να κάνει φυσικά με τον Ολυμπιακό και το #mexritelous αλλά με απόφαση του Λευτέρη Αυγενάκη σχετικά με το ηλικιακό όριο στις Ομοσπονδίες.

Όταν γίνουν εκλογές στην ΕΟΚ, ακόμα κι αν ηττηθεί η πλευρά του Βασιλακόπουλου (Παπανικολάου) υπάρχει άλλο ζήτημα: Να νικήσει ο Βαγγέλης Λιόλιος και όχι ο Παναγιώτης Φασούλας. Ο Λιόλιος ο οποίος συμμετείχε στο «13-1» που έχουν κάνει σύνθημα στον Ολυμπιακό.

Ένα «13-1» το οποίο δεν ερμηνεύεται σωστά αλλά χρησιμοποιείται σε όλες τις περιστάσεις.

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος εξακολουθεί να σφυρίζει και η ΚΕΔ δεν έχει αλλάξει.

Αλλαγές θα υπάρξουν. Είναι δεδομένο αυτό και φάνηκε κι από τις εκλογές της ΕΣΚΑ αλλά και το συνολικό κλίμα. Είναι, όμως, αλλαγές στις οποίες ο Ολυμπιακός δεν είχε την παραμικρή σχέση και από τις οποίες… απουσίαζε!

Είναι αλλαγές που θα συμβούν και τις φέρνει ο χρόνος όπως και οι συνθήκες. Η απόφαση των Πειραιωτών να επιστρέψουν στην Basket League είναι σωστή. Τα υπόλοιπα επικοινωνιακά τα αφήνουμε στους «οπαδικά τυφλωμένους» που είτε προσπαθούν να βάλουν  φανταχτερό περιτύλιγμα είτε… πλερέζες. Αναλόγως συμφερόντων.

Άλλωστε το είχαμε επισημάνει από παλιά: Όταν μια μεγάλη ομάδα βλέπει ένα πρόβλημα, το λύνει, δεν αποχωρεί απ’ αυτό. Και ο Ολυμπιακός αυτό έπρεπε να κάνει. Να χαράξει μια στρατηγική, να βρει συμμάχους και να προχωρήσει. Όχι να σηκωθεί να φύγει.

Αν επιχειρήσουμε να ακτινογραφήσουμε αυτές τις 783 ημέρες σίγουρα δε θα βρούμε «κέρδη» για τον Ολυμπιακό. Η (πρώτη) ομάδα είχε σαφές και ξεκάθαρο θέμα ρυθμού χωρίς τους αγώνες της Basket League, άλλωστε είχαμε κάνει και σχετικό θέμα γι’ αυτό.

Κατά δεύτερο λόγο και σε ό,τι αφορά στην περιβόητη αναπτυξιακή ομάδα, θα πρέπει να περιμένουμε πρώτα να δούμε αν θα προωθηθούν παίκτες αλλά και πόσοι!

Κατά τρίτο λόγο, ιστορικά και μόνο ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ να αγωνίζεται ο Ολυμπιακός στην Α2 Κατηγορία κατόπιν δικής του απόφασης. Συνειδητής μάλιστα.

Κατά τέταρτο λόγο είναι αδιανόητο να θεωρούν κάποιοι ότι με την αποχώρηση του Ολυμπιακού θα διαλυόταν το ελληνικό πρωτάθλημα. Αδιανόητο ως απαράδεκτο.

Βεβαίως εφόσον υπάρχουν κέρδη αυτά θα μας τα αναλύσει με ασφάλεια ο ίδιος ο Οργανισμός. Οπότε θα είχε ενδιαφέρον κάτι τέτοιο.

Σαφώς και είναι καλύτερο να αγωνίζεται ο Ολυμπιακός στην Basket League καθώς ανεβαίνει το επίπεδο κι αυξάνεται το ενδιαφέρον. Αρκεί να εγκαταλειφθεί αυτή η ανεξήγητη πολιτική εξόντωσης που έχουν τα τελευταία χρόνια οι «αιώνιοι».

Φυσικά και θέλουν σαν… τρελοί να κερδίζουν στα μεταξύ τους ντέρμπι. Αυτό μπορούν να το καταλάβουν όλοι.

Ας περιορίσουν όσο μπορούν την τοξικότητα από την πολιτική εξόντωσης (και όχι νίκης) του αντιπάλου μήπως και βελτιωθούν οι συνθήκες. Κάτι που θα είναι καλύτερο και για το πρωτάθλημα και για τους ίδιους.

Αν δεν το κάνουν, τότε ας μην πιάνουν στο στόμα τους προτάσεις όπως «το καλό του ελληνικού μπάσκετ» και «το καλό της Εθνικής ομάδας».

Μπορείτε να διαβάσετε τα σχετικά άρθρα του Sportime

Θα παίξει ο Ολυμπιακός στην Basket League; Φυσικά

Ο Μπαρτζώκας που δικαίωσε το Sportime

Ολυμπιακός: Μονόδρομος η Basket League